Riik nõuab Valga vallalt tagasi 24 000-eurost toetust

BNS
Copy
Valga vallavalitsus
Valga vallavalitsus Foto: Arvo Meeks

Kultuuriministeerium esitas Valga vallavalitsusele nõude tagastada 24 000 euro suurune toetus.

Valga vallavalitsus esitas mullu 31. jaanuaril kultuuriministeeriumile taotluse saada toetust Valga valla Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskuse liikumisradade arendamiseks. 

10. märtsil teatas vald, et ei ole võimeline taotluses toodud tegevusi ellu viima ega eesmärki täitma. Kultuurministeeriumi hinnangul jäävad toetuse saajal ellu viimata kolme aasta tegevused, soetamata jäid lumetussüsteemiga seotud seadmed, rada jäi korrastamata ja valgustamata jm.  

Valla aruandest nähtub, et vald hankis rajatraktori, koostati maa-ala geodeetiline alusplaan ja elektriprojekt, kuid ministeeriumi hinnangul ei ole projektis ja taotlusvooru tingimustes toodud eesmärk täidetud. Plaani järgi pidid kõik tegevused saama tehtud projekti esimesel aastal, kuid seda ei suudetud. 

Viivituste taga on täiendavad läbirääkimised maaomanikuga, edasi on lükkunud ehitus, samuti lumetussüsteemi, traktori ja haakeseadmetega soetamine.

Kultuuriministeerium leiab, et traktori soetamisega ei ole võimalik projekti ellu viia, sest suusarajad, mida mõeldi traktoriga hooldada, ei kuulu vallale ning kokkuleppele omanikuga ei ole jõutud. Seega ei ole võimalik eesmärki ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles