Mölder: enne sügist me kindlasti hädaolukorraseadust muutma ei hakka

Copy
Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder.
Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder ütles, et vaatamata presidendi kriitikale kiiruga ja vildakas sõnastuses vastu võetud hädaolukorra ja nakkushaiguste ennetamise ning seire seadusele, pole riigikogul plaanis seda enne sügist muutma hakata.

«Mis puudutab hädaolukorra seaduse muutmist, siis seda hetkel plaanis ei ole. Mis puudutab nakkushaiguste tõrje seadust, siis oleme seda korduvalt väljendanud, et selle teema juurde võiks tulla sügisel tervikuna tagasi, et näha, kus need kitsaskohad veel on, mis lappimata jäid siin kiires tervikprotsessis,» selgitas Tõnis Mölder ERRile.  

Sotsiaalkomisjoni esimees rõhutas, et kindlasti ei võeta seaduse muutmist ette enne sügist, sest soov on näha, kas ja milline tuleb koroonaviiruse teine laine, mida praegu sügiseks prognoositakse. «Praegu, kiirkorras, enne suve algust me midagi kindlasti kiirkorras muutma ei hakka,» lausus Mölder. 

Uuesti seaduse kallale asudes võiks paluda analüüsi ka justiits- või siseministeeriumilt, kes on võimalike muude valdkondade kriise ohjavate ametiasutuste juhtministeeriumid, leiab Mölder. Tema sõnul on praegu debatt läinud terviseameti-keskseks, kuigi seadus peab silmas kõiki kriisi korraldavaid asutusi. 

«Teatud rollid on piisavalt ebaselgelt lahti kirjututatud,» leidis Mölder. Ta leiab, et valitsus tervikuna peaks saama hädaolukorras rohkem volitusi, nagu oli ka seaduse algtekstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles