Jaak Aaviksoo: Tehnikaülikooli kümnend (1)

Jaak Aaviksoo
Copy
TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo
TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Tehnikaülikooli missioonist Eesti ja rahvusvahelise kõrghariduse kontekstis, viimaste aastate reformidest ja saavutustest, probleemidest ja väljakutsetest teeb kokkuvõtte TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo.

Kui tehnikaülikooli nimekad vilistlased tegid mulle viie aasta eest ettepaneku kandideerida rektori ametisse, ei mahtunud see mõte mulle pähe – lihtsalt mõeldamatu. Kui sama ettepanekut kordas toonane rektor Andres Keevallik, mõtlesin. Nad kõik ütlesid, et ülikool vajab olulisi muutusi ja need ei sünni seestpoolt. See oli väärikas väljakutse.

Eesti ülikoolimaastik oli rahunenud – klassikaline ülikool Tartus koolitab hinge- ja ihuarste, juriste ja (loodus)teadlasi, tehnikaülikoolist tulevad insenerid, IT-mehed, ettevõtjad ja nüüd ka meremehed, põllu- ja metsamehed maaülikoolist, õpetajad Tallinna Ülikoolist, kunstnikud EKAst ja muusikud EMTAst. Need, kes «rauakooli» ülikooliks ei pidanud, olid vaikimas, eriti pärast tehnikaülikooli ja tänaseks ka teiste ülikoolide seaduste vastuvõtmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles