Carl-Robert Puhmi kolumn: tugitoolisport noori ei paelu

Carl-Robert Puhm
Copy
Carl-Robert Puhm. 
Carl-Robert Puhm. Foto: Konstantin Sednev

Vaevalt on palju inimesi, kes 50-aastasena endas äkitselt tugitoolisportlase avastavad ja igal nädalavahetusel spordiülekannete järgi aega planeerima hakkavad. Spordi­pisikuga nakatutakse eelkõige ikkagi nooremas eas, näiteks isaga spordisaalis või staadionil käies või emaga televiisorist ülekandeid jälgides.

Aga mida aeg edasi, seda vähem näib uusi spordifanaatikuid lisanduvat. Ehk utreerides: noori tegelikult tippsport ei huvita.

Pean tõdema, et esitatud väide on puhtalt tunnetuslik ja tugineb suuresti isiklikule kogemusele. Eestis oleks muidugi ammu aeg tellida mõnelt uuringufirmalt profisporti laiemalt puudutav analüüs. See looks aluse avaliku sektori rahastusele ja aitaks kinnitada või ümber lükata tippspordi kohta levinud arvamusi. Hea eeskuju on Rally Estonia, kes uuringutega selle ala mõju selgitades riigilt pea miljon eurot sai. Aga jätame selle, see on praegu kõrvaline teema.

USA kogemus

Julgen siiski arvata, et ei pane väga mööda, sedastades noorte kaugenemist tippspordist. Ka toetavad seda mõtet näited ookeani tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles