Keskkonnaministeerium: koroonaviiruse taandudes tuleb uuesti prügi liigiti koguda

Postimees
Copy
Sorteeritud prügi paigutamine konteineritesse.
Sorteeritud prügi paigutamine konteineritesse. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/EMF

Viirusepuhangu ajal soovitati vastupidi tavareeglitele panna kõik jäätmed ühte kilekotti ja olmejäätme sekka, et vältida nakkuse levimist. Keskkonnaministeerium toonitab, et see oli ajutine kord.

«Kui koroona nakkusoht on olemas, siis soovitame mitte liigiti koguda, vaid pakendada rohkem kilekottide sisse oma kaitsevahendeid, maske, kindaid. Ja kui kodus on nakkusohtlik inimene, siis üldse mitte jäätmeid liigiti koguda, vaid kõik prügi segaolmejäätmetesse panna,» ütles keskkonnakorralduse osakonna nõunik Made Saadve Vikerraadio raadio uudistesaates. 

Made Saadve sõnul peab iga inimene hindama viiruse levikuvõimalust oma peres ja otsustama, kas saab prügi hakata uuesti liigiti koguma või mitte. «Peaeesmärk on jäätmete liigiti kogumisel, väga lõdvaks ei tasu siin ennast lasta. Leevenduse soovitus oli ajutine ja see ei jää kindlasti kehtima,» lausub Saadve.

Jäätmete kogumisel soovitab Saadve mängida prügikastide suurusega. «Näiteks, suurem prügikast jätke pakendite  kogumiseks ja väiksem biojäätmetele ja segaolmejäätmetele, mida tekib ka vähem.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles