FOTOD ⟩ Ebaturvaline ostlemine ja tormijooks ostukeskustes (5)

Postimees
Copy

Esimene nädalavahetus pärast kaubanduskeskuste taasavamist tõi Tallinna poodidesse rahvamassid. Olenemata palvetest sooduspakkumisi eriolukorra ajal piirata, pakuvad mitmed poed kuni 50-protsendilisi allahindlusi. 

Enne kaupluste avamist andis majandus- ja taristuminister Taavi Aas kauplejatele tungiva soovituse hoida ostukampaaniad e-poodides ja mitte korraldada tootetutvustusi, et hoiduda rahvamasside meelitamisest ja viiruse leviku soodustamisest. Olenemata ministri soovitusest pakutakse Rocca al Mare ja Ülemiste ostukeskustes allahindlusi kohapeal. 

Kaubanduskeskustes ja kauplustes on avamise järel kohustuslik järgida 2+2 reeglit. Kuid lugejate piltide põhjal paistab, et sellest väga kinni ei peeta. Ka maskikandjaid on äärmiselt vähe.

Kauplustes tuleb tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu nii klientidele kui töötajatele ning ruume tuleb korrapäraselt tuulutada ja desinfitseerida. Haigussümptomitega külastajad ja töötajad peavad püsima kodus.

Tallinna munitsipaalpolitsei amet käis täna Kristiine, Stroomi, Admirali ja Mustika keskustes. «Olukord on enam-vähem hea. Inimesed jälgivad 2+2 reeglit. Probleem on see, et liigutakse peredega koos. Vähemalt nii väidetakse. Aga küsimus on selles, kas kõik on tõesti pereliikmed,» lausub avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt.

Pärast Postimehe helistamist saatis mupo patrulli Rocca al Mare keskusesse.

Pärast reidilt naasmist ütles välijuht Ilja Sdobnov, et parkimisala oli autosid täis ning ostukeskuses oli palju inimesi. 

«Reegleid enam-vähem järgitakse Rocca Al Mare poodide juures, kuid näiteks Prismas on suur rahvamass – kõik on koos ja keegi ei järgi reegleid. Üksikud inimesed kannavad maske,» räägib Ilja Sdobnov. «Kui kolm inimest on ühe ostukorviga, siis on arusaadav, et see on pere. Aga kui on kaks ostukorvi ja kuus inimest selle ümber, kas siis on kõik arusaadav,» kahtleb välijuht. «Esialgu inimesed järgisid reegleid, kuid nüüd muutusid muretuks.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles