Anvelt: prokuratuuri viivitamine lõi võimaluse spekulatsioonideks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male arendab mõtlemist: üks Andres Anvelti juhtmõte on, et enne poliitikasse minekut tuleb teada saada, mis see elu siis ikkagi on.
Male arendab mõtlemist: üks Andres Anvelti juhtmõte on, et enne poliitikasse minekut tuleb teada saada, mis see elu siis ikkagi on. Foto: Priit Simson

Riigikogu liige Andres Anvelt (SDE) ütles, et temale jäi riigiprokuratuuri tegevus seoses Keskerakonna korruptsiooniskandaaliga arusaamatuks, see lõi võimaluse spekulatsioonideks ja poliitiliseks hingetõmbeajaks.

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni esimees Anvelt märkis ERR-i uudisteportaalile Keskerakonna ümber lahvatanud korruptsiooniskandaali kommenteerides, et prokuratuuri poolt nii-öelda 25. tunnil avaldatud andmed viitavad olenemata summa suurusest iseenesest poliitilisele korruptsioonile, milleks mõjuvõimuga kauplemine igal juhul otseselt on.

«Arusaamatuks teeb olukord, kus parlamendi suuruselt teise erakonna kontoris, peasekretäri juures tehakse läbiotsimisi ja samas keeldutakse selgitustest peites ennast menetlustaktika taha. Siis ma ütleks, et tegu on valesti valitud taktikaga,» iseloomustas Anvelt prokuratuuri meediasuhtlust.

Anvelti sõnul on avalikkuse huvi sellisel juhul tunduvalt suurem kui «ärimees Nossovi» ebaseaduslikul tegevusel, kus avalikust informeeritakse alles hilisemas menetluskäigus: «Seda kõike peab ette nägema ja vastavalt planeerima ka uurimistegevuse. See tekitas võimaluse nii spekulatsioonideks ja kindlasti andis ka võimaluse poliitiliseks hingetõmbeajaks.»

Kaitsepolitsei tegi reedel hulga läbiotsimisi Keskerakonna, sihtasutuse Tallinn 2011 ja Priit Toobali kodus ning esitas eile Keskerakonna peasekretäri Priit Toobalile ning juhatuse liikmele Ester Tuiksoole kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles