Tallinna Keskturul ei alga ehitamine enne sügist

BNS
Copy
Keskturg.
Keskturg. Foto: Koko Arhitektid

Tallinna Keskturu kinnistul ei hakka uue turuhoone ning sinna kavandatud kortermajade ehitus enne sügist, kuna praegu käib arhitektuurikonkursi võitnud Koko arhitektide kavandi kooskõlastamine.

Seni jätkub turul kauplemine vana moodi. Tallinna kesklinna vanema asetäitja Anu Aus rääkis Vikkeraadio saates, et seni, kuni läbirääkimised planeeringu üle lõpevad ja kogutakse kokku kõik arvamused, tegutseb turg seal endiselt edasi.

«Kui viimased märkused on saanud selgeks, siis edastatakse lähiajal arvamuste ja kooskõlastuste saamiseks detailplaneering teistele linna ja riigiasutustele. Esmalt sõlmitakse Tallinna keskkonna- ja kommunaalametiga haldusleping avalikult kasutatavate teede, haljastuse ja tehnovõrkude väljaehitamiseks ning seejärel on võimalik esitada detailplaneering alles Tallinna linnavalitsusele vastuvõtmiseks,» ütles Aus.

«Seetõttu ei oska hetkel öelda, kui kaua see võib aega võtta – just kooskõlastusring linna ja riigiasutustega. Kui sealt tuleb veel kommentaare ja märkusi, siis on vaja ka nendega tegeleda ja see võtab ka aega,» selgitas Aus, lisades, et vahele tuleb ka suvi, millal linnavalitsuse istungeid ei toimu.

Tema sõnul tähendab see, et kevadel ja suvel jääb turg tegutsema nii, nagu ta praegu on. Ning kui ka ehituseks läheb, siis on omanik kavandanud etapiviisilist arendamist.

«See on äärmiselt oluline praegustele kauplejatele. Et nad saaksid seal ka ehituse käigus kauplemisega edasi tegeleda ja et neil klientuur säiliks,» leidis Aus.

Balti jaama turu omanik Astri Grupp ostis Turukaubanduse Aktsiaseltsile kuuluva keskturu kinnistu eelmise aasta suvel. Sügisel toimunud arhitektuurikonkursi võitis KOKO arhitektide kavand, mille kohaselt tuleb ala idapoolsele küljele turg ja büroo ning läänekaarde kortermajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles