Kaimar Karu: koroonaäpi kõlkad (5)

Copy
Endine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu.
Endine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu. Foto: Mihkel Maripuu

Mitmel pool maailmas kasutusele võetud kontaktijälgimise mobiilirakenduse efektiivne kasutuselevõtt Eestis eeldab nii tehnoloogiliste, õiguslike kui ka usalduslike küsimuste lahendamist, kirjutab endine väliskaubandus- ja IT-minister Kaimar Karu.

Et käimasoleva pandeemia vastu võidelda ja eriolukorras paremini hakkama saada, oleme püüdnud tehnoloogiat ühel või teisel viisil võimalikult hästi rakendada. Olemasolev taristu kaug-kontoritöö jaoks aitas paljudel ettevõtetel ja asutustel igapäevase töökorralduse kiiresti ümber teha. E-õppe lahenduste tehniline külg stabiliseerus pärast paari üllatusluksatust. Ametkondadega sai paljudes küsimustes jätkuvalt suhelda veebipõhiselt. Selle aja jooksul kogunenud tehnilisi ja organisatsioonilisi õppetunde on muidugi parasjagu palju.

Mitu riiki on potentsiaalsete uute nakkuskollete võimalikult kiire avastamise eesmärgil võtnud kasutusele nn koroonaäpi ehk kontaktijälgimise mobiilirakenduse. Meil oleks selle eduka toimimise tõenäosus ja potentsiaalne kasutegur praegu paraku minimaalne, mistõttu ei ole seda võimalik esitada ühegi tõsiselt võetava riikliku (väljumis-) strateegia mainimisväärse osana. Mitmed põhimõttelised küsimused on veel vastuseta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles