Kõmmari tapja mõisteti vangi

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy
Karel Šmutovi otsus kuulutati välja videosilla vahendusel. Kohtunik Katre Poljakova, prokurör Kelly Kruusimägi (maskiga).
Karel Šmutovi otsus kuulutati välja videosilla vahendusel. Kohtunik Katre Poljakova, prokurör Kelly Kruusimägi (maskiga). Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus mõistis eile videosilla vahendusel toimunud kohtuistungil 29-aastase Karel Šmutovi süüdi Kosmikute basskitarristi Kõmmari ehk Raivo Rätte (48) provotseeritud tapmises ning määras talle kahe ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse. Prokuratuur süüdistas Šmutovit tahtlikus tapmises, kohus aga leidis, et kuigi Šmutov sõitis Rättele otsa meelega, tegi ta seda tugeva hingelise erutuse tagajärjel.

Šmutovi sõnul oli see õnnetus ning tal polnud soovi Rättet tappa. Seega pole ta end tahtlikus tapmises süüdi tunnistanud.

Prokurör Kelly Kruusimäe sõnul on prokuratuur seisukohal, et Rättele otsa sõitmine polnud õnnetus – Šmutov nägi auto ees seisnud Rättet ja sõitis talle meelega otsa. Seetõttu taotles prokuratuur kohtult Šmutovile seitsme aasta pikkust vangistust. Esmaspäevast otsust kommenteerides ütles Kruusimägi, et tõenäoliselt esitatakse ringkonnakohtule apellatsioon, kuid enne tuleb mahukas otsus läbi töötada.

Samuti ütles üks Šmutovi kaitsjatest Anu Vilt, et enne tuleb otsust analüüsida, kuid vaidlustamist ei välistata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles