Pandeemia võib jätta lünga terve põlvkonna haridusse (4)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Itaalias on koolid kinni olnud juba märtsi algusest saadik ning Roomas elava viielapselise Ricci Valentini perekonna jaoks on kaugõpe olnud korralik pingutus, eriti nüüd, kui tööelu riigis hakkab taas hoogu sisse saama. Pildil aitab pereema Beatrice teha kodutöid tütrel Eleonoral ja pojal Danielel. Koolid jäävad Itaalias suletuks septembrini.
Itaalias on koolid kinni olnud juba märtsi algusest saadik ning Roomas elava viielapselise Ricci Valentini perekonna jaoks on kaugõpe olnud korralik pingutus, eriti nüüd, kui tööelu riigis hakkab taas hoogu sisse saama. Pildil aitab pereema Beatrice teha kodutöid tütrel Eleonoral ja pojal Danielel. Koolid jäävad Itaalias suletuks septembrini. Foto: Cecilia Fabiano/zumapress.com/Scanpix

Kuigi mitmel pool Euroopas naasevad õpilased tasapisi koolipinki, pole kellelgi aimu, millal taastub kogu maailma koolides tavapärane õppetöö. Kuid juba praegu on selge, et kodu- ja digiõpe võib anda nendele lastele, kellel pole ligipääsu arvutile ega internetile ning kelle vanemad ei suuda neid toetada, haridusteel hoobi, millest ei õnnestugi enam taastuda.

Eelmisel nädalal polnud enam kui pooled neist riikidest veel öelnud, millal koolid taas avatakse, ning üle 30 riigi oli otsustanud selle õppeaasta lõpetadagi digitaalselt. UNESCO rõhutas, et inimelude kaitsmine on mõistagi esmane, kuid meeles tuleb ka pidada, et mida pikem paus jääb õppetöösse, seda suurem on pikaajaline kahju miljonite laste haridusteele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles