Sisutühi tuututamine lauluväljakul (18)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Ivo Linna eriolukorra lõpukontserdil «Kevad tuli teisiti» Tallinna lauluväljakul. 
Ivo Linna eriolukorra lõpukontserdil «Kevad tuli teisiti» Tallinna lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pühapäeval eriolukorra lõppu ja hädaolukorra algust pühitseval autokontserdil «Kevad tuli teisiti» ütles Ivo Linna: «Lauluväljak on püha paik!» Kuldsed sõnad. Mida ongi eestlastel pühapaika muud tuua kui pühamatest püham, auto.

Pühapäevane kontsert, kus osalesid paar tuhat koorilauljat tahvelarvutite vahendusel, Ivo Linna ja ansambel Supernova, on huvitav ainult tehnilise demona: et niisugust asja on üldse võimalik teha. Kõikvõimalikud autoüritused – autokinod, -kontserdid jms – jäävad sisutühjaks tuututamiseks. Reedesel Smilersi ja pühapäevasel Supernova kontserdil väljendas publik oma poolehoidu esinejale autopasunate undamise ja tulede vilgutamisega. Need üritused on välja mõeldud spetsiaalselt selleks, et Eesti rahvas saaks oma hõbehalli (see ju praktilisem värv) liisingusse võetud Škoda või Honda massikultuuri nuusutama tuua.

Autorahva valitsus otsustas kõigepealt avada spordiklubid, kuhu inimene sõidab enamasti autoga. Seal väntavad nad jalgratast, mis meetritki paigalt ei liigu, või liduvad liikuval pagasilindil nagu Terry Pratchetti mõtlevast pirnipuust reisikirst, sealjuures ähkides ja igas suunas kehavedelikke pritsides. Seda kõike saab kevadel teha vabas õhus, aga...

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles