Tarmo Pikner: koroonapealinn liideti Eestiga

Tarmo Pikner
Copy
Tarmo Pikner.
Tarmo Pikner. Foto: Erik Prozes

Kolm on kohtu seadus ja nüüd, kui kolm vabariigi suurkuju on väisanud koroonapealinna, on Saaremaast saanud jälle osake Eestist.

Kõigepealt käis saarel viirustõrje korüfee Arkadi Popov. Kui selgus, et ta jäi ellu, järgnes ­doktorile peaminister Jüri Ratas. Nüüd ei sobinud ka vabariigi presidendil Kersti ­Kaljulaidil enam viivitada ja astus temagi räsitud Saaremaa pinnale.

Sellega peaks olema ametlikult kinnitust leidnud, et Saaremaa totaalne isoleerimine Eestist on lõppenud. Eks oma panuse selleks andsid tublid saare istujad, sest neid märkasid isegi Stenbockis istujad. Kui midagi ette heita, siis seda, et vabadusrõõm olnuks täiuslik, kui proua president oleks kandnud pusa kirjaga «Saaremaa on vaba!».

Peab ütlema, et saarte vabastamiseks oli ka viimane aeg, sest juba sosistati lätlaste huvist mõni meie hüljatud saar Rail Balticu vastu vahetada. Lätlased arvasid, et ehitavad ise meie osa raudteest valmis ja saaksid vastu ühe saare. Viimati varitses selline oht aastal 1996, kui kilusõja käigus ähvardasid lätlased Ruhnu ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles