AKI aastaraamat ⟩ Kõrgkool peab tagama privaatsuse ka ühiselamus

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ühiselamu
Ühiselamu Foto: Raigo Pajula

Andmekaitse inspektsioon (AKI) sai möödunud aastal kaebuse endiselt tudengilt, kelle teatel käis õpilaskodu juhataja korduvalt ilma tema teadmata nii tema kui ka teiste üliõpilaste tubades ja tutvus nende isiklike asjadega.

Muu hulgas vaatas ta nende isikuandmetega dokumente ja tegi selle kohta tudengile suulisi märkusi, teatas tudeng inspektsioonile. Samas juhataja ei varastanud midagi.

AKI selgitusel tagab üliõpilaste ja teiste üliõpilaskodu kasutavate inimeste privaatsuse ülikool. «Keegi ei tohi käia ühiselamu tubades ja tutvuda elanike isiklike asjadega ilma nende endi teadmata,» kirjutas inspektsioon aastaraamatus. Üliõpilaskodu kasutamise leping sõlmitakse ülikooli ja üliõpilase või kellegi kolmanda vahel, mistõttu vastutab ülikool selle eest, et ei toimuks ka õigusliku aluseta isikuandmete töötlemist ega ka inimeste privaatsuse rikkumist tuba uurides. 

Inspektsioon andis kaebusest teada ülikooli juhtorganile koos soovitusega üle vaadata nii õpilaskodu kasutamiseks sõlmitav leping, sisekorraeeskirjad kui ka õpilaskodu juhatajaga sõlmitud leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles