Fotod ⟩ Pärnamäe kalmistult varastati hinnaline küünlajalg, linnaosavanem pani info eest välja vaevatasu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Politsei palub avalikkuse kaasabi Tallinnas Pärnamäe kalmistult varastatud küünlajala asukoha kindlakstegemisel.

18. mail teatati politseile, et Pärnamäe kalmistult on ühelt hauaplatsilt varastatud suur metallist ja värvilisest klaasist tehtud küünlaalus. Vargad kasutasid küünlajala eemaldamiseks metallilõikurit, teatas politsei pressiesindaja.

Enam kui kolm kümnendit surnuaial olnud küünlajala autor on klaasikunstnik Dolores Hoffmann. Tegemist on ainulaadse ja kordumatu käsitsi valmistatud tööga, millel 10 cm paksused värvilise klaasi (kollane, punane, sinine, roheline) plokid, mis on rombiks lihvitud ja suunatud eri ilmakaartesse.

Varguse uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust. Kõigil, kel on varastatud eseme kohta teavet või teavad midagi vargusest, palutakse võtta ühendust politseiga aadressil kaja.friedemann@politsei.ee või pohja.vihje@politsei.ee.

Pirita linnaosavanem Tõnis Liinat pani oma taskust välja 500 euro suuruse vaevatasu inimesele, kes annab infot, mis viib Pärnamäe kalmistult küünlajala varastanud kurikaela tabamiseni. «Selline teguviis on vastuvõetamatu ja ajab masenduse peale. Iga kalm on püha ja mistahes rüüstamine lubamatu. Panen omalt poolt välja vaevatasu inimesele, kelle info viib politsei kurjategija tabamiseni,» sõnas  Liinat. Ta lisas, et vaevatasu antakse teatajale üle kas Piletilevi kinkekaardina või muul sellisel kujul. «Ei oleks ju viisakas inimesele sularaha pihku pista,» selgitas linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles