1. juunist hakatakse Tallinna tasuta ühissõidukites jälle pileteid kontrollima (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Piletikontrolöride töövahendid.
Piletikontrolöride töövahendid. Foto: Mihkel Maripuu

Alates 1. juunist alustab mupo piletikontroll taas piletite ja valideerimise kontrolli Talllinna  ühissõidukites.

«Tallinnas saab ühistransporti kasutada kuni 31. maini tasuta, kuid järgmisest päevast alates hakkab meie piletikontroll taas pileteid ja ühiskaardi valideerimist kontrollima,» ütles mupo juhataja Aivar Toompere.

«Eriolukorra ajal suunati piletikontrolli töötajad patrullteenistuse käsutusse. Kuna eriolukorraga seoses lisandus mupole palju lisaülesandeid – 2+2 nõude täitmise jälgimine, mängu- ja spordiväljakute ning toitlustusasutuste kontroll – siis oli sinna vaja lisatööjõudu. Nüüd, mil erimeetmed järk-järgult leevenevad, alustab piletipatrull jälle oma põhitööd.

Toompere sõnul hakkavad piletikontrolli inspektorid tööülesandeid täites kasutama kõiki vajalikke kaitsevahendeid. «Ilmselt on kõige otstarbekam kasutada kauplusetöötajate seas laialt kasutuses olevaid visiire, kindlasti kaitsekindaid ning iga trammi või bussi kontrollimise järel toimub ka käte desinfitseerimine. Loodame inimeste mõistlikule käitumisele, et transpordi kinnipidamine kestaks võimalikult lühikest aega ja ka seda, et valideerimisekohustus ei ole linnaelanikel vahepeal meelest läinud,» ütles Toompere.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles