Sami Seppänen: teeme kodukontori maksukorda! (2)

Sami Seppänen
, Elisa Eesti juht
Copy
Sami Seppänen kodukontoris.
Sami Seppänen kodukontoris. Foto: Mihkel Maripuu

Peame looma võimaluse teha inimestele kodus töötamine, sh interneti, vajaliku mööbli, seadmete või ka muu inventari soetamise näol mugavaks erisoodustusmaksu ja bürokraatiata, kirjutab Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen.

Nagu kogu ülejäänud maailmas on Eestiski pandeemiast tingitud eriolukorras reegliks tühjaks jäänud kontorid ning töötamine kodust kaugtöölahendusi kasutades. Vundament ehk n-ö kodukontori hügieen on meil selleks väga hea – netiühenduvus kolleegide, partnerite ja klientidega on tagatud kõikjal. Kuid on üks suur tähelepanek, mille on nüüdseks teinud ilmselt kõik, kel võimalik kaugkontorist töötada: vajadus reaalselt tööks sobilike tingimuste järele. Nädal-kaks võib küll köögilaua taga või diivaninurgal arvutis tööasjad aetud saada, ent kuu või lausa kaks järjest ei ole see toimepidev. Praegu me ei tea, millisel kujul ja kui sageli peame seda «harjutust» taas tegema hakkama.

Kui ma hoolin oma inimestest, siis võimaldan neile kodus ergonoomilise ja tervisliku töökoha, annan vajaliku tehnika ning paigaldan ka näiteks helikindla kanga. Ja pean selle kõige pealt maksma erisoodustusmaksu. Kümnete ja sadade töötajate puhul ei tähenda see mitte pelgalt arvestatavat rahakulu, vaid ka mõttetut bürokraatiat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles