Autospordiliit kavandab rallit, mis meelitaks kohale ka WRC-tiimid (7)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Pole välistatud, et Ott Tänak ja Martin Järveoja kihutavad ka tänavu veel Eesti teedel.
Pole välistatud, et Ott Tänak ja Martin Järveoja kihutavad ka tänavu veel Eesti teedel. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Kui üldiselt tõstavad eestlased veebruari teises pooles pitsi selleks, et õnnitleda jälle aasta vanemaks saanud isamaad, siis vähemalt rallifännidel oli tänavusel küünlakuul hoopis teine (ja tähtsam) põhjus kangema järele haarata. Oodati ju pikisilmi, et suvel saaks Lõuna-Eesti teedel valitsevatele maailmameistritele Ott Tänakule ja Martin Järveojale kaasa elada, kuid selle asemel ilmnes vahetult enne vabariigi aastapäeva, et tänavune Rally Estonia võib sootuks ära jääda.

Nõnda ka läks ning peamine põhjus oli Eesti Autospordiliidu (EAL) poolt ootamatult lakke kruvitud registreerimistasu, mis tõi endaga kaasa usalduse kadumise. Kohe alguses oletati, et tegelikult talitas alaliit nõndaviisi selleks, et ise ralli korraldamise ohjad haarada, ning see jutt sai hoogu juurde aprilli keskel, kui EAL esitas Eesti valitsusele ja kultuuriministeeriumile pöördumise, soovides 450 000 euro suurust toetust WRC-tiimidega rahvusvahelise autoralli võistluse korraldamiseks.

Kuigi sellele saadi eitav vastus, tuli EAL eile välja teatega, et lisab tänavusse võistluskalendrisse Otepää ümbruskonna teedel toimuva uudses formaadis kõrgetasemelise autoralli, mis peaks täitma Rally Estonia ärajäämisest tekkinud lünga.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles