Tippjuht: kriis võib loodusele hoopis karuteene teha (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Magnetic MRO juhi sõnul on hullem alles ees ja Jeff Bezos ütles õigesti, kui käskis lõpetada nutmine ja kohaneda uue reaalsusega.
Magnetic MRO juhi sõnul on hullem alles ees ja Jeff Bezos ütles õigesti, kui käskis lõpetada nutmine ja kohaneda uue reaalsusega. Foto: Sander Ilvest

Eesti lennukihooldusettevõte Magnetic MRO on saanud kriisis kõva hoobi, kuid kasvunälg pole kuhugi kadunud. Kui turgudel tuleb veresaun, kavatseb firma «unelmate hindadega» lennukeid ja mootoreid kokku ostma hakata.

«Meie prognoos oli, et teeme tänavu 120 miljonit käivet, aga uus ennustus on 67 miljonit. 53 miljonit eurot on haihtunud! Lihtsalt pole enam. Küsi veel, kuidas meil läheb!» rääkis Magnetic MRO juht Risto Mäeots, kes jõudis mullu Eesti parima juhi valimisel esikolmikusse.

Kõige rängema tabamuse on saanud Magneticu traditsiooniline äri ehk lennukite hooldus ja remont, mis moodustab kogutulust umbes veerandi. Ettevõttel on Tallinna lennujaamas suured angaarid, kus hooldatakse suurte lennufirmade teraslinde. Ajal, mil lennuliiklus on üle Euroopa sama hästi kui halvatud, jäävad ka Magneticule vaid tühjad pihud.

Seetõttu loobus firma vaat et üleöö 50 välismaa spetsialistist, kes käivad tipphooajal, novembrist aprillini Tallinnas lennukeid hooldamas. Koondamisteate sai veel üle 40 põhikohaga töötanud inimese, mis tähendab, et kokku on Magnetic loobunud umbes sajast töötajast. «Ma arvan, et esimese hooga läks palju neid, kes pididki minema,» ei püüdnud Mäeots head nägu teha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles