Kohus vahistas Martin Bahovskit tulistanud naise

BNS
Copy
Püstol.
Püstol. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus vahistas kolmapäeval naise, kes tulistas esmaspäeva õhtul Kuusalu vallas kodus oma meest, kes sai raskelt vigastada.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Katrin Paesoo taotlusel vahistas kohus 44-aastase Liina esialgu kuni kaheks kuuks kahtlustatuna oma mehe, tuntud laskeinstruktori Martin Bahovski tapmiskatses.

«Inimene, kes tarvitab alkoholi ja kelle valduses on relvad, võib olla ettearvamatu ja ohtlik. Sel põhjusel pidasin vajalikuks taotleda kohtult luba kahtlustatava vahistamiseks. Kohus pidas kogutud tõendeid hinnates seda põhjendatuks ja naine võeti eeluurimise ajaks vahi alla,» ütles Paesoo BNS-ile. 

Esmaspäeval kell 18.40 teatele reageerinud kiirabi leidis majast üliraskes seisundis 46-aastase Martini, kes viidi haiglasse.

Politsei pidas kohapeal kinni mehe abikaasa Liina, kes oli kinnipidamise hetkel alkoholijoobes, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Teisipäeval tegid kriminaalpolitseinikud juhtunuga seoses erinevaid menetlustoiminguid ning leidsid samast majast laskemoona ja tulirelvi.

Menetlust juhtiva vanemprokurör Katrin Paesoo sõnul esitati kinnipeetud varem kriminaalkorras karistamata naisele kahtlustus tapmise katses.

«Hetkel on teada, et nii naine kui mees omavad relvaluba ja seaduslikke relvi. Küll aga on selgitamisel, millisest relvast tulistati ning kas majas oli ka ebaseaduslikke tulirelvi või laskemoona. Uurimise eesmärk on teha selgeks kõik asjaolud, mis sedavõrd raske teoni viisid,» ütles Paesoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles