Eriolukord tõi laulja vasikatalitajaks

Silvi Lukjanov
Copy
Adavere farmis töötab Tallinnast ­tulnud Ailo Tael, kes on ansambli Village Voice laulja, ent eriolukorra ajal kadus töö ning ta oli valmis lauta tööle tulema.
Adavere farmis töötab Tallinnast ­tulnud Ailo Tael, kes on ansambli Village Voice laulja, ent eriolukorra ajal kadus töö ning ta oli valmis lauta tööle tulema. Foto: Erakogu

Eriolukord on lauta tööle toonud nii lauljad kui raamatupidajad, ent suurt tööletahtjate hulka pole põllumajandusettevõtjad täheldanud, pealegi ei ole paljudel tööd pakkudagi. Abikäsi läheb rohkem tarvis köögivilja- ja marjakasvatajatel.

Adavere Agro ja Risti Agro juhatuse liige ja tegevjuht Silver Kask sõnas, et eriolukorra ajal töötab nende Adavere farmis Tallinnast tulnud laulja, kes jäi eriolukorras töötuks ja oli valmis lauta tööle tulema. „Algul kuuks, nüüd jääb suve lõpuni. Teeb farmis töid, mida saab teha erihariduseta või kohapeal välja õppides. Andsime talle elamiseks töökoha poolt korteri,” täpsustas Kask.

Ta lisas, et eriolukord tõi Risti farmi tööle ka Tallinnast tulnud raamatupidaja. „Temagi oli nõus laudas kogu suve töötama, kuid pidas vastu kõigest mõned päevad, kui sai aru, et laudatöö talle ikka ei sobi,” lausus Kask.

Kivikorjajate kuulutuse peale tuli telefonikõnesid palju, nii koroonaajal tööta jäänutelt kui neiltki, kes käivadki põllumajanduses hooajatöödel.

Lühiajalist tööd pole

Vaklak OÜ juhatuse liige Margus Muld nentis, põllumajandusettevõte vajab erialaste teadmistega töötajaid: loomaarst, loomaarsti abiline, seemendaja, agronoom. „Neid inimesi tööturul väga ei liigu,” ütles ta.

Ka kooliõpilastele Muld põllumajanduses tööd pakkuda ei saa, need ajad on möödas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles