Peking takistab vankumatult välismaailma ligipääsu pantšen-laamale (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Eksiiltiibetlased tähistamas mullu aprillis Indias Dharamsalas pantšen-laama Gedhun Chökyi Nyima 30. sünnipäeva. Noormees ise on juba viimased veerand sajandit kadunud ning ainus pilt, mis maailmal temast on, kujutab kuueaastast punapõskset last. 
Eksiiltiibetlased tähistamas mullu aprillis Indias Dharamsalas pantšen-laama Gedhun Chökyi Nyima 30. sünnipäeva. Noormees ise on juba viimased veerand sajandit kadunud ning ainus pilt, mis maailmal temast on, kujutab kuueaastast punapõskset last. Foto: Ashwini Bhatia/AP/Scanpix

Pärast Tiibeti eksiilvõimude ja Ameerika Ühendriikide üleskutset avalikustada juba veerand sajandit kadunud pantšen-laama asukoht tilgutas Hiina taas maailmale piisa väheütlevat teavet. Tiibeti budismi tähtsuselt teine vaimulik, lapsena võimude kontrolli alla võetud ja nüüdseks 31-aastane Gedhun Chökyi Nyima on väidetavalt kindlas ametis ega taha tähelepanu.

«Gedhun Chökyi Nyima sai lapsena tasuta kohustusliku hariduse, tegi ära ülikooli sisseastumiseksamid ning tal on nüüd töökoht,» vahendas AP Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Zhao Lijiani sõnu. Ametnik lisas, et ei suurema osa tiibetlaste silmis pühaks peetud mees ega tema pere soovi, et neid nende praeguses normaalses elus häiritaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles