Kahe kuu veebikontsertidel kulutati 50 000 eurot sponsorraha

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Üllar Saaremäe ja Karl Robert Saaremäe kandsid 24. aprillil Kadrina rahvamajas ette «Johannese passiooni», mis põhines Juhan Liiva, Juhan Smuuli ja Juhan Viidingu luulel. Heategeva üritusega koguti raha Eesti Lasterikaste Perede Liidu lasterikastele perekondadele. FOTO: Tõmmis Ekraanilt
Üllar Saaremäe ja Karl Robert Saaremäe kandsid 24. aprillil Kadrina rahvamajas ette «Johannese passiooni», mis põhines Juhan Liiva, Juhan Smuuli ja Juhan Viidingu luulel. Heategeva üritusega koguti raha Eesti Lasterikaste Perede Liidu lasterikastele perekondadele. FOTO: Tõmmis Ekraanilt Foto: Tõmmis ekraanilt

Kaks kuud tagasi toimus esimene Kultuuripartnerluse Sihtasutuse kontsert, Tallinna lauluväljaku klaassaalist andsid 21. märtsil live’i Atlan Karp ja Kadri-Ann Sumera. Kokku korraldati erinevate esinejatega 20 kontserti – suures osas klassikalise muusika suunitlusega – ja teatriõhtut, millest sai osa üle 100 000 vaataja.

Sihtasutuse ellukutsuja, suhtekorraldusfirma Corpore juhataja Meelis Kubits ütleb, et kuna tal pole võrdlusmomenti, siis publikuarvu ta kommenteerida ei sooviks, aga tagasiside ja üldine õhkkond oli tema hinnangul 5+.

«Näiteks Mustpeade Majas toimunud kontsertidel osales virtuaalselt alati paar korda rohkem inimesi, kui sinna saali mahub. See on demagoogiline väide, aga fakt, et ilusal kevadõhtul teeb 400–600 inimest arvuti lahti ja naudib otseülekandes online-kontserti, siiski millestki kõneleb. Ja me näeme statistikat, kui palju inimesed nn kontserdil ajaliselt viibisid. Need ei olnud vaid klikkimised,» rõõmustab Kubits.

Populaarsemad olid esimene kontsert ehk virtuaalne Brunch ise, kus solistid olid Kadri-Ann Sumera ja Atlan Karp, aga ka kontserkava viimane, «Lossimuusika» hooaja lõppkontsert. Ülejäänud olid kõik stabiilselt ühes suurusjärgus. 300–700 live’is, hiljem tuhanded järelvaatamised, mis kestavad siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles