Terviseameti töötajate nimekiri võib pikeneda (10)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Terviseameti peadirektor Merike Jürilo sõnul on kohe tänavu tarvis juurde saada kahe miljoni euro jagu raha.
Terviseameti peadirektor Merike Jürilo sõnul on kohe tänavu tarvis juurde saada kahe miljoni euro jagu raha. Foto: Eero Vabamägi

Terviseameti peadirektori Merike Jürilo sõnul näitas koroonakriis, et nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje tõhustamiseks on oluline terviseameti võimestamine täiendavate ressurssidega. «Eestil on tarvis olla valmis nii võimaliku uue puhangu olukorraks sügisel kui ka pikemas vaates, sest nakkuste seire, ennetus ja leviku riiklik piiramine ei saa olla projektipõhine,» ütles Jürilo.

Nende esialgse hinnangu järgi on püsivat lisarahastust vaja pisut üle kolme miljoni euro aastas, sh tarvidus täita kuni 26 täiendavat ametikohta. «Olukorras, kus terviseametil on tarvis rahvatervise kaitse korraldamiseks käivitada kriisistaap laiendatud koosseisus, on tarvis lisaks veel ajutisi kulutusi teha. Kohe tänavu on tarvis juurde saada kahe miljoni euro jagu raha, sest alarahastatu ja alavõimestatuna ei saa võimalikele uutele haigestumise tõusulainetele vastu minna,» selgitas Jürilo.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles