Garmen Tabor: meil ei ole mõtet teatreid sellise vaatajate arvuga lahti teha (16)

Copy
Ugala juht Garmen Tabor
Ugala juht Garmen Tabor Foto: Marko Saarm

Ugala teatri juht Garmen Tabor kommenteeris Rahvusringhäälingule, et olenemata piirangute leevendamisest on teatritel mõttekam uksed suletuks jätta. 

Neljapäeval täpsustas valitsus varem kehtestatud piiranguid ning leevendas seniseid meetmeid: alates 1. juunist saab minna kinno ja teatrisse. Puupüsti rahvast täis teatrisaale niipea ei näe, sest saali lubatakse korraga 500 inimest ja kehtima jääb 2+2 reegel. 

Tabori sõnul pole mõtet teatreid niimoodi lahti hoida, sest see toodaks miinust, ning seni 155 pealtvaatajat mahutanud Ugala teater mahutaks piirangutega vaid 25. «Eesti inimene on 2,5 kuud olnud mõistlikult kodus, püüdnud kõik teha selleks, et saada sellest viirusest jagu ja nüüd äkki teda ei usaldata,» ütles ta ja lisas, et 50 protsendilise täituvusega leiaks teatrid juba väljapääsu.

Hetkel arvestavad teatrid majanduslikult kahjuliku suvega lootuses, et sügisest on kõik vanaviisi. «Jääb mulje, nagu küsimus ei oleks enam viiruses, vaid küsimus on milleski muus,» arutles Tabor ja ei mõista, miks on teatri vastu usaldamatus.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles