Kas börsiinvestorid on hulluks läinud? (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna börsil on tänavu tehtud ajalooliselt palju tehinguid, kuid tehingute suurused on kohaliku börsiajaloo väikseimad.
Tallinna börsil on tänavu tehtud ajalooliselt palju tehinguid, kuid tehingute suurused on kohaliku börsiajaloo väikseimad. Foto: Tairo Lutter

Hoolimata süngetest majandusnäitajatest ning riskidest, mis kaasnevad koroonaviiruse pandeemiast väljumisega ning veel ees seisva majandus­aktiivsuse taastumisega, on väikeinvestorid ahnelt aktsiaid soetanud. Kui varasemad börsikrahhid on peletanud väikeinvestorid aktsiaturgudest aastateks eemale, siis koroonaviiruse pandeemiast põhjustatud aktsiahindade vabalangemine märtsi keskel tõi kaasa väikeinvestorite tormijooksu ja uute aktsiainvestorite plahvatusliku kasvu. Nii suuri riske võtsid meie investorid viimati esimese börsibuumi ajal.

«Kauplemisaktiivsus on olnud erakordselt kõrge. Märts oli mitmes mõttes rekordiline, avati endiselt palju uusi väärtpaberikontosid, tehti erakordselt palju tehinguid nii Balti kui ka välisbörsidel. Aprillis küll kauplemisaktiivsus märtsiga võrreldes langes, ent püsis ajaloolise keskmisega võrreldes endiselt väga tugev,» ütles Swedbanki Balti aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets. Sama kinnitab LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles