Linlased muretsevad lillekastipardi pärast

Ülle Harju
, reporter
Copy
Lillekastipart Kuressaares Veski kohviku juures.
Lillekastipart Kuressaares Veski kohviku juures. Foto: Erakogu

Kui Kuressaare kesklinn koroonakriisi ajal inimtühjaks jäi, tegi Veski kohviku lillekasti pesa priske emapart, kes võitis linlaste südamed samavõrd nagu tema liigikaaslane varem Tartus.

Laupäeval oli kohvikus kaetud peielaud, end lillekastis mõnusalt tundev part aitas matuseliste meeleolu rõõmsamaks muuta. «Part ei teinud uudistajatest väljagi, imearmas vaatepilt oli,» rääkis üks matuseline Postimehele.

Pildi teinud naine seletas, et lillekast on rinnakõrgusel aia peal, mis tähendab, et näiteks koerad ei saa pardipesale ligi. «Inimesi part ei karda, läksin temast väga lähedalt mööda,» kinnitas naine.

Tema jutu järgi sattusid aga kohalikud ärevusse, kui ta pardipildi sotsiaalmeediasse postitas. «Nad muretsevad, et mõni kuri inimene võib pardi või tema munad minema viia, nagu juhtus Tartus,» märkis naine.

Märtsis elas terve Eesti kaasa Tartus kuulsat lillekastiparti varastada üritanud mehe jahtimisele. Turvakaamera salvestis näitas, et ööl vastu 6. märtsi proovis üks mees Tartu kesklinna McDonald'si ees lillekastis pesal istunud parti kätte saada, aga see tal ei õnnestunud, lind pääses putku. Munad olid aga pesast kadunud. Politseil ei õnnestunud meesterahva isikut kindlaks teha.

Part oli aastaid samas lillekastis pesitsenud, tema vaatamas käimine oli paljudele lastega peredele omamoodi atraktsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles