Toivo Asmer: Eesti autosport vajab arenguks uut lähenemist

Martten Kaldvee
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Nõukogude Liidu meistrivõistluste finaal 1987. aastal Lätis Bikerniekis. Esireast numbri all 64 stardib Toivo Asmer.
Nõukogude Liidu meistrivõistluste finaal 1987. aastal Lätis Bikerniekis. Esireast numbri all 64 stardib Toivo Asmer. Foto: Mait Luha

Maailma räsinud koroonaviirus on segadust tekitanud mitmes leeris, samas andnud võimaluse atra seada ja mõtteid koondada. Kuidas aga Eesti autospordil, mis ei koosne ainult autorallist, täpsemalt läheb, rääkis pikemalt legendaarne ringrajahunt Toivo Asmer.

Kogenud võidusõitja ja endine Eesti regionaalminister usub: alaliit vajab reformi ja uut strateegilist lähenemist, et kasutada praeguseid häid tulemusi tuleviku väetiseks. «Ott Tänak ja Martin Järve­oja on autoralli valitsevad maailmameistrid. Jüri Vipsi ootab ees murranguline aasta, mis peaks otsustama, kas ta pääseb tulevikus kõige prestiižsemasse vormel 1 sarja. Muudel maailma ringradadel teevad ilma Martin Rump, Tristan Viidas, nooruke Paul Aron ja teised. Tugeval tasemel on rallikross, mida aastaid tüüris perekond Reinsalu, samuti on kõrgelt tunnustatud drifti­mehed Kristjan Salmre juhtimisel. Heikki Hõbemäe eestvedamisel läheb kenasti kardisõidus ning ka ülejäänud alad pingutavad tublisti,» loetleb Asmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles