Johnson andis reegleid rikkunud nõunikule armu

Postimees
Copy
Briti peaministri nõunik Dominic Cummings pidi nädalavahetusel karantiinireeglite rikkumise kohta meediale aru andma.   foto: Isabel Infantes / afp / Scanpix
Briti peaministri nõunik Dominic Cummings pidi nädalavahetusel karantiinireeglite rikkumise kohta meediale aru andma. foto: Isabel Infantes / afp / Scanpix Foto: ISABEL INFANTES/AFP/SCANPIX

Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson sattus tugeva surve alla, kui meedia oli teatanud, et valitsusjuhi lähim nõunik Dominic Cummings eiras pandeemia ajal kehtestatud karme liikumispiiranguid ja sõitis haigusnähtudega läbi riigi.

Kui eile teatas valitsus, et õhtusel pressikonverentsil astub rahva ette Johnson isiklikult, oodati otsust Cummingsi vallandamise kohta, kuid seda ei tulnud. Peaminister andestas hoopis avalikult Cummingsile, öeldes, et nõunik käitus vastutustundlikult ja seaduse järgi.

Cummings sattus tähelepanu keskpunkti, kui ajalehed The Guardian ja The Mirror paljastasid, et koroonaviirusega nakatunud nõunik võttis hoolimata valitsuse kehtestatud karmidest liikumispiirangutest märtsi lõpus ette 400-kilomeetrise reisi Londonist Durhami krahvkonda, kus elavad tema vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles