Kohus võttis oma elukaaslase tapmises kahtlustatava vahi alla

BNS
Copy
Vägivald. Foto on illustratiivne.
Vägivald. Foto on illustratiivne. Foto: pixabay.com

Kohus võttis pühapäeval vahi alla 35-aastase mehe, keda kahtlustatakse Ida-Virumaal Kiviõlis 37-aastasele elukaaslasele raske tervisekahjustuse põhjustamises, mille tagajärjel naine suri.

Reede õhtul teatati häirekeskusele, et Kiviõlis asuvas korteris on vägivalla tundemärkidega 37-aastase naise surnukeha, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile. Jõhvi politseijaoskonna juhtivuurija Aleksandra Mürsep ütles, et politseinikud hakkasid sündmuskohal kõiki juhtunu asjaolusid välja selgitama. «Reede õhtul kogutud tõendid andsid alust arvata, et naise surma võis põhjustada tema elukaaslane ning politseinikud pidasid kinni 35-aastase mehe,» lisas Mürsep.

Uurija rääkis, et seni kogutud tõendid viitavad sellele, et naise kallal oli vägivalda tarvitatud juba päev varem, neljapäeval. «Meil on alust arvata, et 37-aastane mees tekitas naisele niivõrd raskeid kehavigastusi, et naine järgmisel päeval suri. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluses,» ütles ta.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Liina Pikma ütles, et prokuratuur taotles nädalavahetusel kahtlustatava vahistamist. «35-aastast meest on varem kriminaalkorras karistatud teiste kuritegude kõrval ka vägivallakuritegude eest,» lisas prokurör. Kohus nõutus prokuratuuri taotlusega ja võttis mehe kaheks kuuks vahi alla.

Jõhvi politseijaoskonna uurija lisas, et lähisuhtevägivalla juhtumite märkamise puhul on üha olulisem roll ka ümbritsevatel inimestel. «Kui kellelgi on kahtlus, et tema tuttava, sõbra või naabri peres võib toimuda vägivald, siis tuleb sellest kindlasti politseile teada anda, helistades lühinumbrile 112,» sõnas Mürsep.

Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist, kui sellega on põhjustatud inimese surm. Menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Mida teha vägivalda märgates?

  • Kui satud ise hätta või kuuled naabrite juurest sõimu, appihüüdeid, näed vägivalla kasutamist, helista hädaabinumbril 112.
  • Ise pole mõistlik tüli lahendama asuda – vägivallatseja võib rünnata ka kõrvalist isikut.
  • Julgusta otsima abi ja pöörduma politseisse, ohvriabisse, naiste tugikeskusesse või arsti poole, et fikseerida füüsilise vägivalla tagajärjed.
  • Ohvriabi kriisitelefon on 116 006. Ohvriabi ja naiste tugikeskuste kontaktid leiad www.palunabi.ee.
  • Kui näed hädasolevat last, helista lasteabitelefonile 116 111 või kirjuta www.lasteabi.ee.
  • On oluline, et lapsed teaksid: murest, millest mingil põhjusel ei saa rääkida oma vanemaga, võib rääkida näiteks perearsti, klassijuhataja, mõne sugulase või politseinikuga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles