Sõidueksamil kolm korda läbikukkunuil tuleb uuesti sõidutunde võtta

Loora-Elisabet Lomp
Copy
ARKi autod. Sõidueksam. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
ARKi autod. Sõidueksam. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest

Need õppurid, kes B-kategooria sõidueksamil kolm korda läbi kukuvad, tuleb tagasi autokooli minna ning seal minimaalselt kaks sõidutundi võtta, seisab majandusministeeriumi määruses.

Maanteeameti eksamiosakonna juhataja Tarmo Vanamõisa ütles «Aktuaalsele kaamerale», et selle aasta kevadest jõustus muudatus, mille tagajärjel need sõidukijuhid, kes riiklikku sõidueksamit kolmandal korral ei soorita, peavad minema autokooli. 

«On kõige parem, kui juhikandidaat võtab kaasa või saadab autokoolile oma sõidueksami raportid, mis talle tulevad maanteeameti e-teeninduse postkasti, ja läbi selle pannakse kokku kava, mis on tal vaja n-ö järele õppida, et uuesti eksamile tulla,» selgitas Vanamõisa.

Eelmisel aastal oli eksamil põrunud juhiloa taotlejaid üle 2600.

Aide autokooli juhataja Enn Saard selgitas, et koormus tõusis drastiliselt, kuna sõidutunde tõsteti 23 tunni pealt 30 peale, mis tähendab, et seitse tundi tuleb kõigil juurde sõita. «Nüüd on 30 tundi koos pimeda ja libedaga. Ma natuke loodan selle peale, et inimesed hakkavad nüüd lihtsamini läbi saama ja mitte nii palju kordusele tulema, see võib-olla aitab ka,» lisas Saard. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles