Tallinna kesklinna mänguväljakute liiv on peatselt sõelutud ja vahetatud (1)

Postimees
Copy
Liivasõelumise masin.
Liivasõelumise masin. Foto: Tallinna linnavalitsus

Sel ja järgmisel nädalal tehakse Tallinna Kesklinna  mänguväljakute korrastus- ja parandustöid, mis hõlmavad nii liiva sõelumist ja vahetamist kui ka püsipiirete uuendamist.

«Soojad ilmad meelitavad lapsi ja nende vanemaid taasavatud mänguväljakuid külastama. Seega on väga oluline, et väljakud oleksid turvalised ja liiv puhas. Praegu teemegi suuremaid hooldustöid, nagu liiva sõelumine ja vahetamine, mida võtame ette igal kevadel. Kuid mänguväljakute seisundit kontrollime iga kuu ja kõrvaldame puudusi jooksvalt. Kontrolli käigus oleme leidnud väljakutelt ka igasuguseid esemeid, sealhulgas paraku ohtlikke,» rääkis Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.  

Uue liiva saavad Asula tänava, Falgi pargi, Imanta, Juurdeveo/Kauba tänava, Koidu ja Lembitu pargi, Narva mnt 14a, Suur-Ameerika 35, Tiigiveski ja Vaikse pagi mänguväljakud. Kokku tuuakse Kesklinna mänguväljakutele ligi 70 tonni puhast liiva.

Liivaala sõelutakse kolmel mänguväljakul: Koidu pargis, Suur-Ameerika 35 ja Tiigiveski pargi mänguväljakul. Selle töö käigus eemaldatakse liivast kuni poole meetri sügavusel kõik võõrkehad. Sõelumine taastab ka liivaala kukkumiskaitse ja bakteriaalse tasakaalu. Kokku on plaanis puhastada sel meetodil 535 ruutmeetrit liivaalasid. 

Lisaks nimetatule tehakse mänguväljakutel ka teisi töid. Näiteks uuendatakse mitmel väljakul – Püssirohu tn, Juurdeveo/Kauba tn, Tiigiveski ja Vaikse pargi – liivaalade ümber olev puidust püsipiire. Tornide väljakul on suuremateks töödeks uute kummimattidest turvaalade ehitamine karusselli ja vedrukiikede alla, samuti saab sealne mängulinnak värvivärskenduse. Asula tänava mänguväljakul vahetatakse värav.

Kõige suuremad ehitustööd on sel kevadel kavandatud Juurdeveo tänava mänguväljakule: eemaldatakse vana kiigekonstruktsioon ja paigaldatakse asemele uus mitmekohaline kiik, trenažöörid viiakse eemale väikelaste alalt, samuti saab ohutuma koha tasakaalupoom.

Ausi sõnul on kesklinna mänguväljakud üldiselt heas korras. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles