Martin Kutti: piirangud lihtrahvale (4)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Martin Kutti
Martin Kutti Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui Briti peaminister Boris Johnson asus kaitsma koroonapiiranguid rängalt rikkunud nõunikku Dominic Cummingsit, sülitas ta rahva poolt kahe kuu jooksul tehtud ohverdustele ja riivas rängalt inimeste õiglustunnet. Peaminister saatis sõnumi, et reeglid on täitmiseks vaid lihtrahvale.

Märtsi teises pooles lajatati brittidele karmide piirangutega, päevast päeva korrutati kodus püsimise olulisust ja mai keskpaigaks oli trahviga karistatud 14 000 patustajat. Piirangud olid vajalikud, tõestuseks on 261 000 nakatunut ja 37 000 koroonasurma. Arvud, mis ohu ignoreerimise korral võinuks olla palju hullemad.

Ometi leidis Cummings, et talle on lubatud teistest rohkem. Nii sõitis nakatunud nõunik oma haigussümptomitega naise ja lapsega 400 kilomeetri kaugusele vanematekoju, külastades väidetavalt mõni nädal hiljem lihavõtete ajal koos perega ka kohalikku turismiobjekti. Märksa leebemate piirangutega Eesti kontekstis oleks ehk võrreldav, kui mõni peaministri nõunik oleks pandeemia haripunktis nakatununa Saaremaale vanemate juurde hiilinud ja perega Kuressaare linnust uudistanud, nõudes samal ajal tavainimeselt 2+2-reegli järgimist ja Saaremaalt eemale hoidmist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles