Tartu otsib võimalusi Tartu ja Helsingi lennuliini taastamiseks

BNS
Copy
Pildil sisenevad reisijad Tartu-Helsingi liinil lendavasse lennukisse.
Pildil sisenevad reisijad Tartu-Helsingi liinil lendavasse lennukisse. Foto: Margus Ansu

Soome lennuettevõte Finnair peatas kuni järgmise aasta märtsi lõpuni lennud Tartu ja Helsingi liinil, kuid lennujaam ja Tartu linn loodavad siiski, et liini saab taaskäivitada varem, teatas esmaspäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Tartu linn kinnitab, et on jätkuvalt valmis liini doteerima.

Finnair teatas, et lennufirma proovib edaspidi järk järgult liine avada ning loodetakse, et samamoodi tõuseb ka nõudlus. Seni aga pole Finnairi lennuplaanis vähemalt järgmise talvehooajani ehk märtsi lõpuni Tartu-Helsingi lende kavas.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Riivo Tuvikese sõnul võib see muutuda.

«Täna on Finnair ütelnud seda, et enne 2021 suve nad ei alusta, samas me peame Finnairiga läbirääkimisi koostöös Tartu linnavalitsusega, et siiski järsku on võimalik seda liini taastada kiiremini, kui see nende hetkeplaan on. Lõppkokkuvõttes on ju Finnair peatanud selle liini sellepärast, et see on neile majanduslikult ei ole mõistlik,» rääkis Tuvike.

Tuvike lisas, et Tartu ja teistes regionaalsetes lennujaamades koondamisi plaanis ei ole. Tartu linn on nõus, et suvel pole ülikoolilinna ja Soome ühenduse nõudlus suur.

Tartu linnapea Urmas Klaas on aga veendunud, et nõudlus sügisel ärireisijate pealt taastub ja liin oleks vaja varem taastada.

«Meie arvates võiks lennud juba taaselustada sügisest ja Finnair ütleks siis meile, kas praegune riigiabi vastuvõtmise reeglistik on neile sobiv ja kui suurest summast üldse jutt käib,» sõnas Klaas.

Praegu doteerib linn Helsingi-Tartu lennuliini 300 000 euroga aastas. Klaas ei osanud veel täpselt öelda, kui suureks dotatsiooniks oleks linn tulevikus valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles