EBSi uueks rektoriks valiti Meelis Kitsing

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Meelis Kitsing
Meelis Kitsing Foto: ebs.ee

Äriharidust andva Estonian Business Schooli (EBS) senat nimetas ülikooli uueks rektoriks seni professori ning majandusteooria ja rahanduse õppetooli juhina töötanud Meelis Kitsingu. 

Kitsingu sõnul on tema eesmärk arendada ärikõrgkool oluliseks hariduse ja ettevõtluse koostööplatvormiks. «Juhtimisülikoolina on EBSil oluline roll ettevõtluse ja majandushariduse ökosüsteemis. Seda koostööd tuleb pidevalt süvendada ja laiendada, kaasates erinevaid ettevõtteid, mittetulundusorganisatsioone ning avaliku sektori ja teadusorganisatsioone. Seda tuleb teha nii Tallinnas ja Helsingis, kus EBS täna tegutseb, kui ka rahvusvaheliselt,» rõhutas Kitsing, kes asub rektoriks 1. augustil.

Kitsingu ametisse astumiseni jätkab EBSi juhtimist professor Arno Almann, kes jääb kõrgkooliga seotuks ka edaspidi. Uuel õppeaastal hakkab senine rektor täitma professori, teadlase ja juhatuse liikme rolli.

EBSi kantsleri ja valimiskogu esimehe Mart Habakuke sõnul oli eesmärk leida koolile juht, kes jätkab ja kiirendab EBSi liikumist õppurikeskseks ning keskkonna muutustega kiiresti kohanevaks äriülikooliks. «Meelis Kitsingu visioon, kogemused ja isikuomadused vastasid kõige paremini sellele valikukriteeriumile,» selgitas Habakuk.

Varem on Kitsing töötanud riigikantselei strateegiabüroo nõunikuna, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis majandusanalüüsi juhina ning olnud Eesti Majandusteaduse Seltsi president. Praegu juhib ta akadeemilise töö kõrvalt Arenguseire Keskuse uuringuid.

EBS on Eesti vanim eraülikool, kus õpib bakalaureuse-, magistri- ning doktoriõppe tasemel kokku 1400 üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles