Keskerakonna suurannetaja: olen tagasihoidlik inimene ega soovi avalikkuse tähelepanu (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
ERJK aseesimees Kaarel Tarand kinnitusel annetaja sissetulekud ja annetatud summa ei klappinud omavahel.
ERJK aseesimees Kaarel Tarand kinnitusel annetaja sissetulekud ja annetatud summa ei klappinud omavahel. Foto: Sander Ilvest

Erakondade rahastamise järelevalve komisjonile kahtlaselt suure, 50 000 euro suuruse annetusega silma jäänud Jana-Helen Juhaste sõnul pärineb Keskerakonnale üle kantud summa tema isiklikust rahast. «Soovisin toetada Keskerakonna maailmavaadet ja olen ka esitanud avalduse Keskerakonnaga liitumiseks. Olen tagasihoidlik inimene ega soovi avalikkuse tähelepanu, kuid teen kindlasti koostööd õiguskaitseorganitega,» edastas Keskerakond Juhaste sõnu.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) küsis maksu- ja tolliametist välja andmed Juhaste kolme aasta tulude kohta ning selgub, et tema tulud on olnud nii suure annetuse tegemiseks liiga väikesed. Komisjoni aseesimees Kaarel Tarand ütles Postimehele, et komisjon langetas otsuse pöörduda oma kogutud materjaliga prokuratuuri poole eelmisel neljapäeval. «Meie kogutud tõendite alusel tundus nii, et need asjad seal päris täpselt ei klapi. Ehk inimesel pole piisavat sissetulekut, et nii palju annetada,» selgitas Tarand.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles