Kohalik vaade Leedu langes odavate Hiina kaamerate lõksu (9)

Vaidas Saldžiūnas
, Ajakirjanik, Vilnius
Copy
Mitmel pool Leedus, näiteks riigipiiril Kaliningradiga ja Vilniuse linnas, on kasutusel Hiina ettevõtete turvakaamerad, mis kujutab Leedu küberkaitsekeskuse teatel märkimisväärset ohtu riiklikule julgeolekule. 
Mitmel pool Leedus, näiteks riigipiiril Kaliningradiga ja Vilniuse linnas, on kasutusel Hiina ettevõtete turvakaamerad, mis kujutab Leedu küberkaitsekeskuse teatel märkimisväärset ohtu riiklikule julgeolekule. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Suur vend jälgib sind. Seda klassikalist George Orwelli fraasi kasutatakse tänapäeval sageli, kui jutuks tulevad turvakaamerad. Kui lääne ühiskondades mõeldakse neist kui jälgimisvahendeist, siis Hiinas pakuvad need pigem võimalust inimeste järel luurata. Ent mis juhtub, kui andmed, mida sa uskusid olevat hästi kaitstud, satuvad Hiinasse või Venemaale?

Ida-Ukrainas toimunu ja Eston Kohveri juhtum andsid Leedule indu parandada kaitset oma 254,7 kilomeetri pikkusel piiril Venemaaga ja nii langetas valitsus 2016. aasta keskpaigas otsuse püstitada piirile Kaliningradi piiritara.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles