1. juunist taasavatakse Eesti piirid Euroopast saabujatele (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Euroopa Liidu lipp Euroopa Komisjoni hoone ees Brüsselis.
Euroopa Liidu lipp Euroopa Komisjoni hoone ees Brüsselis. Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis heaks, et Eesti piirid taasavatakse alates 1. juunist Euroopa riikidest saabuvatele inimestele. Eestisse võivad tulla haigustunnusteta isikud, kes saabuvad Euroopa Liidu või Schengeni konventsiooni liikmesriigist või Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigist.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul on Euroopa Liidu ja Schengeni viisaruumist ning Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigist Eestisse reisimise võimaldamine suur samm tavapärase vaba liikumise taastamise poole. Ta lisas, et reisipiirangute muutmise juures on olulisteks ettevaatusabinõudeks karantiinikohustus ja sihtriikide koroonaviirusesse nakatunute suhtarvu jälgimine.

«Arutelud teiste riikidega on toimunud tihedalt nii poliitilisel kui ka ametkondlikul tasandil kogu kriisi vältel ning inimeste tervis on kõigi prioriteet,» lisas Reinsalu.

Eestisse reisija karantiinikohustus sõltub sellest, kas riigist, kust inimene tuleb, on koroonaviirusesse nakatunute suhtarv suurem kui 15. See tähendab, et asukohariigis peaks nakatunuid olema 15 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14. päeva jooksul. Inimesed, kes saabuvad Eestisse kõrgema nakatunute suhtarvuga riigist peavad Eestisse jõudes jääma kaheks nädalaks karantiini.

Igal reedel uuendatavat infot riikide ja karantiininõuete kohta leiab kriis.ee ja vm.ee lehtedel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles