Ligi kritiseerib Helmet: on kuritegelik süüdistada ettevõtjaid maksukuriteos (40)

Postimees
Copy
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) valikuline ettevõtjate süüdistamine maksukuriteos on kuritegelik, leiab riigikogu liige ja endine rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond).

Martin Helme teatas neljapäeval, et palub maksu- ja tolliametil uurida maasikakasvatajate tööjõumaksude tasumist, kuna tema sõnul on alust arvata, et riigile on makse jäetud maksmata. 

Helme seisukohad ajasid Ligil harja punaseks. «Nii nagu olid kuritegelikud siseminister Helme (Mart Helme - toim.) ähvardused minister Kuusiku (Marti Kuusiku - toim.) naisepeksusüüdistuse tunnistajate aadressil, on kuritegelik ka rahandusminister Helme poliitiliselt valikuline ettevõtjate süüdistamine maksukuriteos,» kirjutab Ligi sotsiaalmeedias.

Ligi rõhutab, et ministril puudub õigus siduda maksuriske maksumaksja rahulolematusega ja isegi vihjata, et kriitika peale järgnevad repressioonid. «Omakorda maksuametil puudub õigus alluda maksumenetlustes ministri poliitilistele suunistele. Tal tuleb lähtuda objektiivsetest ja anonüümsetest kriteeriumidest ja riskihinnangutest kelle iganes kontrollimisel,» märgib ta.

Ligi sõnul on selline stalinistlik valitsemisstiil eriti võigas parteilaste puhul, kes ise riiklikke hüvesid tasuta naudivad. «Alles kelkis rahandusminister maksupettusega oma töömees Urmase palkamisel, aga tema pankrotilugu lausa avalikel andmetel seisnes kaotatud raamatupidamises, varjatud käibes, naistepesus ja nagu kohtunikku on tsiteeritud, nähtavasti ka enda igapäevaste poeskäikude firma arvel tegemises.»

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles