«Sa ei saa ju lindudele öelda: poisid, tehke seda liigutust nüüd uuesti!»

Raul Ranne
Copy
Start! Milline kiirendus, milline jõud! Isane tuttvart kiirendab lendutõusul nagu sprinter 100 m jooksus. Foto on tehtud Rohuneeme sadama juures kevadel vaikses lahesopis
Start! Milline kiirendus, milline jõud! Isane tuttvart kiirendab lendutõusul nagu sprinter 100 m jooksus. Foto on tehtud Rohuneeme sadama juures kevadel vaikses lahesopis Foto: Kilvar Kessler

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler teeb peamiselt Rohuneemes hommikustel jalutuskäikudel silmapaistvalt vingeid looduspilte. Peamiselt poolsaarel askeldavatest lindudest.

«Olen viimasel ajal jälginud tiirusid – aga ma ei uskunud, et see pilt ja lugu selle ümber inimestele meeldib. Fotona ta ehk polegi midagi väga erilist, aga situatsioon oli tõesti naljaks,» teeb Kessler ühe oma viimase aja hittfoto saamise loole sissejuhatuse. «Vaata, praegu moodustavad tiirud paare. Selle käigus püüab isaslind kala ja toob kivil nõudlikult kriiskava emase ette. On väga tore, kui emane kavaleri toodud kala ära sööb. Seekord läks niimoodi, et härra püüdis küll kala ja andis selle oma silmarõõmule noka vahele. Aga emalind otsustas pirtsutada, viskas kingi maha – see tähendab kivile. Loomulikult oli isaslind seesuguse käitumise peale nõutu. Ja vaataski täiesti nõutu näoga – see on pildi peal hästi näha –, tiivad nagu käed üles tõstetud. Mis värk on? Võttis kala taas üles ja sokutas daamile noka vahele, aga too viskas kingi ikka maha. No ei meeldinud talle see kala!»

Äge kaader ja mõnus lugu. Facebookis on seda pilti tiirude peredraamast rohkelt laigitud ja kommenteeritudki.

Kuid oleme ausad, mõni suvaline mere ääres jalutaja ei oskaks lindude käramist märgata, rääkimata draama pildile jäädvustamisest. Selleks peab oleme silma ja tunnetust. Kust finantsinspektsiooni juhil need oskused ja teadmised? «Kas räägin pikalt või lühidalt?» küsib Kessler vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles