Teistmoodi purjesuvi – rohkem merd ja vähem pidu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pilt 62. Muhu väina regatilt Pärnu jahtklubist, tänavu võib juhtuda, et lava pööratakse mere poole ja kontserti saab jälgida paadist.
Pilt 62. Muhu väina regatilt Pärnu jahtklubist, tänavu võib juhtuda, et lava pööratakse mere poole ja kontserti saab jälgida paadist. Foto: Mailiis Ollino

Piirangute tähe all alanud navigatsioonihooaeg ning ebamäärasus reisimisvõimaluste ja ürituste korraldamise suhtes on kogu maailma purjetajate plaanid segi löönud, ära jäävad pea kõik rahvusvahelised tiitlivõistlused. Sel nädalal saabus kauaoodatud kinnitus, et Eesti purjetamise suursündmus Muhu väina regatt siiski toimub. 63 aasta jooksul pole võistlus kordagi ära jäänud, kuid see korraldatakse tänavu teistmoodi.

Üks regati korraldajatest, Kalevi Jahtklubi ülem Lauri Kurvits ütles, et praeguse teadmisega on reegliteks 2+2 ja kuni tuhat külastajat, mis tähendab, et rahvarohke kaldaprogramm ja traditsioonilised ühisõhtusöögid jäävad ära. Terviseturvalisuse tagamiseks tuli muuta ka marsruuti, tänavune regatt kulgeb Pärnust läbi Kärdla Kakumäele ning sealt Piritale.

«Valisime suured sadamad, kus on arstide soovitustest kinni pidamiseks vajalik ruum ja infrastruktuur olemas ning kus saab ka laevad nii seisma panna, et omavahelisi kontakte oleks vähem,» selgitas Kurvits ning täpsustas, et kui liita kokku ka sadamates sõidetavad lühiradade meremiilid, siis regati kogupikkus plaanitust lühem ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles