Rassismivastased rahutused levivad üle Ühendriikide (10)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ööl vastu eilset süütasid meeleavaldajad Minneapolises mitu hoonet, sealhulgas ühe kiirtoidurestorani. Protestid lahvatasid pärast seda, kui politsei vägivalla tõttu suri esmaspäeval vahistamisel 46-aastane mustanahaline George Floyd.
Ööl vastu eilset süütasid meeleavaldajad Minneapolises mitu hoonet, sealhulgas ühe kiirtoidurestorani. Protestid lahvatasid pärast seda, kui politsei vägivalla tõttu suri esmaspäeval vahistamisel 46-aastane mustanahaline George Floyd. Foto: John Minchillo/AP/Scanpix

Mõrv, jõhkrus, häbiväärne ja õigustamatu käitumine. Just nii on kirjeldanud esmaspäeval Minneapolises 46-aastase mustanahalise George Floydi surmanud politseinike tegevust nende ametikaaslased kogu Ameerika Ühendriikides.

Hukkamõist, mis järgnes video avalikustamisele, millelt on näha Minnesota osariigi suurima linna korrakaitsjat põlvitamas asfaldile surutud käeraudades mehe kaelal vähemalt kaheksa minuti kestel, mil viimane kordab, et ei saa hingata, ning vajub seejärel jõuetult maha, on olnud enneolematult üksmeelne ja karmisõnaline. Samas pole see suutnud vaigistada Minneapolisest alguse saanud ja nüüdseks mitmeid linnu haaranud proteste.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles