Uuring: kolmandik koolidirektoritest kuulub erakondadesse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Ettevõtja Martti Rõõmus, kes õpetab kolmandat aastat Tallinna ühisgümnaasiumis ajalugu ja ühiskonnaõpetust, selgitas oma uurimistööga välja, et 34 protsenti Eesti koolijuhtidest kuulub mõnda erakonda.

«Huvitav oli see, et Tallinnas, mis on siis Keskerakonna kants - nimetame niimoodi - on erakonnastunud 68 protsenti direktoritest, aga Tartus 11 protsenti,» märkis Rõõmus intervjuus «Terevisioonile», vahendas ERRi uudisteportaal.

29 protsenti koolidirektoritest kuulub Keskerakonda, 22 protsenti Isamaa ja Res Publica Liitu, 20 protsenti Reformierakonda, 15 protsenti Rahvaliitu, 8 protsenti Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja 6 protsenti teistesse erakondadesse.

Rõõmuse sõnul oleks oluline ka teada, mis motiividel on koolijuhi seos ühe või teise erakonnaga tekkinud.

Tema arvates võivad koolijuhid aga muutuda mugavamaks, kindlamaks ja võib-olla ka laisemaks, kui nad teavad, et neid ei hinnata üksnes professionaalsete ja isikuomaduste, vaid ka erakondliku kuuluvuse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles