Europarlament on jaganud kriisi kestel abivajajatele 200 000 toiduportsu

Postimees
Copy
Karpidesse pakitud eined.
Karpidesse pakitud eined. Foto: Michael Nagle / Xinhua / CHINE NOUVELLE / SIPA / Scanpix

Euroopa Parlamendi sööklates Brüsselis on koroonaviiruse pandeemia ajal valmistatud ja abivajajatele jagatud 98 000 sooja toidu portsu, lisaks on parlamendi sööklad valmistanud nii Strasbourgis kui ka Luxembourgis kummaski 50 000 einet.

Sooja toitu on pakutud abivajajatele kõigis kolmes linnas alates 11. aprillist ning seni pole otsustatud, kaua ettevõtmist jätkatakse, vahendas The Parliament Magazine.

Brüsselis on Euroopa Parlament seni teinud koostööd mitmete heategevusühendustega ning valmistab nüüd eineid ka Saint Pierre’i haigla meditsiinitöötajatele.

Lisaks toiduabile on Euroopa Parlament alates 29. aprillist pakkunud Brüsselis koostöös heategevusühendusega Samusocial ühes oma hoones peavarju sajakonnale haavatvale naisele.

«See kriis peab meile kõigile, kaasaarvatud institutsioonidele, olema tõukejõuks, mis aitab näidata head eeskuju.»
Euroopa Parlamendi president David Sassoli

Parlamendi sõidu- ja veoautosid kasutatakse toidu ja muu vajaliku Brüsseli arstidele ja õdedele kätte toimetamiseks.

Strasbourgis on europarlament teinud koostööd Bas-Rhini departemanguga koroonaviiruse jälgimiskeskuse käigus hoidmiseks. Keskus avati 11. mail parlamendi Louise Weissi hoones ning neli piirkonnas tegutsevat diagnostikalaborit hoolitsevad seal elanikele viirusetestide tegemise eest.

Luxembourgis asuvas parlamendihoones on kasutatud klaasseintega tõlkide kabiine selleks, et lähedalasuva Bettembourgi hooldekodu asukad saaks ohututes tingimustest kohtuda oma sugulastega.

Euroopa Parlamendi presidendi David Sassoli sõnul on kõigi ettevõtmiste eesmärk leevendada kriisi sotsiaalmajanduslikke tagajärgi.

«Me oleme kõik koos selles hädaolukorras, mis puudutab inimeste elusid. See kriis peab meile kõigile, kaasaarvatud institutsioonidele, olema tõukejõuks, mis aitab näidata head eeskuju,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles