Peipsi kaldal startis Lendav Laev

Tiit Efert
Copy
Lendava Laeva vabaõhuresto teeb eriliseks maja külge rajatud laevaninakujuline terrass. Seesama laevanina andis inspiratsiooni restorani nime valikul.
Lendava Laeva vabaõhuresto teeb eriliseks maja külge rajatud laevaninakujuline terrass. Seesama laevanina andis inspiratsiooni restorani nime valikul. Foto: Tiit Efert

Veinibaari Vein ja Vine üks omanikke Martin Laiapea peab koos kunstnikust elukaaslase Tuuli Vahesaarega ka sel suvel Varnja külas, vahetult Peipsi järve kaldal, kodurestorani Lendav Laev.

Vabaõhuresto asub Jarek Kasari ehk muusikuna tuntud Chalice’i isa ehitatud maja õuel, mille teeb eriliseks maja külge rajatud laevaninakujuline terrass. Jareki isa visioon ja unistus oli üle roostiku kaugele järvele näha ja kalureid jälgida. Vaade järvele on tõesti lummav ja seda saavad nautida ka kliendid. Ühelt poolt andis restoranile nime just seesama vaiadele ehitatud laevanina, teisalt hoovis tiigi ääres Tsaar Saltaani peakatet meenutav Varnja vana palvela tornikiiver.

Sibulapeenar kohalike kombel

Kui maja läinud aastal rentnikest vabaks jäi, tekkis Martinil ja Tuulil idee see suvekoduks rendile võtta. Maja vajas aga remonti ja mida rohkem Martin ja Tuuli sellesse panustasid, seda enam nad Peipsi äärde kinnistusid, kuni lõpuks andsid Tartus asuva korteri üldse ära. „Jube mõnus on siin elada, jälgida linde ja järve muutumist, looduse rütme. Rebased, kitsed ja metsseadki tulevad lihtsalt õue peale,” rääkis Martin.

Kuigi Martin on õppinud majandust ja pidanud ka raamatukauplust, on maast madalast olnud tema kirg toiduvalmistamine. Variant oli isegi kokaks õppima minna, aga elu läks teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles