Purjuspäi kolme hukkunuga avarii teinud mees jääb vahi alla

BNS
Copy
Liiklusmõrva eest kriminaalsüüdistuse saanud Andres Reinart osales Kuressaares kohtumajas 2. juunil kell 13 toimunud eelistungil videosilla kaudu Tallinna vanglast. Tema kõrval riigiõigusabi korras määratud advokaat Anu Toomemägi.
Liiklusmõrva eest kriminaalsüüdistuse saanud Andres Reinart osales Kuressaares kohtumajas 2. juunil kell 13 toimunud eelistungil videosilla kaudu Tallinna vanglast. Tema kõrval riigiõigusabi korras määratud advokaat Anu Toomemägi. Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja jättis Saaremaal jaanuaris purjuspäi kolme hukkunu ja ühe raskelt vigastatuga liiklusõnnetuse põhjustanud Andres Reinarti kolmapäeval vahi alla.

Kohtu hinnangul ei ole vahistamise aluseks olnud asjaolud ära langenud ja ta võib jätkuvalt toime panna uusi kuritegusid.

«Arvestades süüdistusaktis kajastatut, kaldub süüdistatav alkoholi liigtarvitamisele. Kaitsja põhjendused süüdistatava halvast terviseseisundist ei põhjenda süüdistatavale kergemaliigilise tõkendi kohaldamist. Arstiabi on süüdistatavale vanglas tagatud,» märkis kohus.

Kohus nõustus prokuröri seisukohaga, mille kohaselt süüdistatava terviseseisund võimaldab tal liikuda, alkoholi hankida ja tarbida, seega võib ta vabaduses viibides jätkata alkoholi liigtarvitamist ja risk uute kuritegude toimepanemiseks on kõrge.

«Eeltoodu tõttu on kohtul põhjendatud kahtlus, et süüdistatav võib vabaduses viibides jätkata uute kuritegude toimepanemist. Ainult jätkuv vahistus suudab tagada süüdistatava õiguskuuleka käitumise ja seeläbi õiguskorra kaitse,» märkis kohus.

Kaitsja Anu Toomemägi taotles teisipäevasel eelistungil mõrvas süüdistatava 34-aastase Andres Reinarti vahi alt vabastamist. Toomemägi leidis, et süüdistus mõrvas ei vasta Reinarti teole, kuid see on tema sõnul prokuröri enda risk, millise süüdistusega ta kohtusse läheb.

Prokurör Rainer Amur on varem märkinud, et süüdistatav teadis, et ta oli raskes joobeseisundis, sõitis teadlikult ja tahtlikult oluliselt kiiremini lubatud piirkiirusest ning liikus tahtlikult vastassuunavööndisse kohas, kus möödasõit on keelatud.

«Prokuratuuri hinnang on, et ta pidi teadma, et ohutu möödumine ei sõltu temast, vaid juhusest, kuid ei hoolinud sellest. Selline käitumine ohustab kõige tõsisemal viisil kaasliiklejaid ja on seega üldohtlik,» ütles Amur.

Kriminaalasi alustati paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui see on toime pandud joobeseisundis ning kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm. Prokurör Rainer Amur leidis aga tõendeid kaaludes, et  11. jaanuari traagilise õnnetuseni viinud otsuste jada väärib karistusseadustiku üht tõsisematest kuriteokoosseisudest.

11. jaanuaril alustas Saaremaal Audiga sõitnud Reinart möödasõitu ees liikunud ja vasakpööret teinud Volvost, kuid põrkas sellega kokku. Kokkupõrkes hukkusid Volvot juhtinud 27-aastane naine, tema kaheksa kuu vanune laps ja tema 58-aastane ema. Volvos viibinud juhi 37-aastane õde ning Audi juht Reinart said avariis raskeid vigastusi.

Ligi 10 kilomeetrit enne avariipaika olid politseinikud patrullbussis mõõtnud tema Audi kiiruseks 138 kilomeetrit tunnis.

Kuressaare haiglas mõõdeti ligi tund pärast õnnetust Reinarti veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli, hilisema ekspertiisi tulemuseks märgiti 1,82 promilli.

Esimene kohtuistung Reinarti kriminaalasjas toimub Kuressaare kohtumajas 22. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles