Mart Poom: Nõmme United tahab olla parim kasvatajaklubi, me ei pea nui neljaks Premium liigasse jõudma

Ville Arike
, reporter
Copy
Nõmme Unitedi meeskond mõni hetk enne esiliiga mängu alustamist.
Nõmme Unitedi meeskond mõni hetk enne esiliiga mängu alustamist. Foto: Sander Ilvest

1997. aasta veebruaris Monacos toimunud unustamatu 0:0 mäng Šotimaaga, samuti teised head esitused Eesti koondise eest avasid väravavaht Mart Poomile unistuste ukse Inglismaa jalgpalli kõrgliigasse. Nüüd aitab Poom omanimelist jalgpallikooli ja klubi Nõmme Unitedit vedades praegustel noortel nende unistuste poole liikuda.

Sel suvel täitub tal Männikul kümnes aastaring. «Siin tööd alustades tahtsin parandada olmetingimusi ja kerkida parimaks kasvatajaklubiks Eestis. Anda poistele parimad tingimused, võimalused ja treeningud oma unistuste elluviimiseks,» meenutab Poom oma kümne aasta taguseid mõtteid, kui ta Inglismaalt Eestisse naasis.

Nüüdseks on Nõmme Unitedi kasvandikud väravavaht Karl Jakob Hein jõudnud Londoni Arsenali ning väravakütt Oliver Jürgens Itaaliasse Verona Hellasesse ja AS Romasse. Poom tutvustab uhkusega muudki statistikat: neli mängijat on esindanud Eesti meeste, kümme mängijat U21-koondist ning rohkem kui paarkümmend Unitediga rohkem või ka natuke vähem seotud poissi teenib meistriliiga klubides profileiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles