30 noort moegeeniust mürgeldab Effil (2)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Cärol Ott on põnev noor disainer. Korraliku moekärgatuse korraldas ta juba mullusel Effil, mida on oodata tänavu? Väikesaartelt korjatud ideed on ainulaadsed terves maailmas.
Cärol Ott on põnev noor disainer. Korraliku moekärgatuse korraldas ta juba mullusel Effil, mida on oodata tänavu? Väikesaartelt korjatud ideed on ainulaadsed terves maailmas. Foto: Eff

Estonian Fashion Festival on üks paremaid hüppelaudu noortele moetalentidele. Tänavu toimub see nii nagu suurüritused ikka ehk virtuaalses vormis. Uue nädala teises pooles astub lavale 30 disaineri verivärske fantaasialend. Pole kahtlust, et vaatemäng saab olema värvikas!

Kui palju moodi vajab Eesti? Looming on ju ometi luksus! Mina hääletan siinkohal praktilise vaoshoituse vastu. Moeelamus on kunstiliselt virgutav ning muudab iga vaataja maailma avaramaks. TFW täidab edukalt väärika esitlusakna rolli juba kanda kinnitanud moeloojatele, Eff avab võimaluse ka värskele verele.

Cärol Ott pani end maksma juba esimeste etendustega. Terita pilk - sarnase stiili ja käekirjaga moeloojat ei leidu üheski maailma otsas!
Cärol Ott pani end maksma juba esimeste etendustega. Terita pilk - sarnase stiili ja käekirjaga moeloojat ei leidu üheski maailma otsas! Foto: Erlend Štaub/TFW

Baltimaade suurim moesündmus Estonian Fashion Festival 2020 Online ehk Eff toimub sel aastal esimest korda otseülekandena. Paljudele tuttavad Tartu moeetendused nagu Mood-Performance-Tants ja Antoniuse moeetendus ning Viljandist alguse saanud OmaMood toimuvad tänavu ilma publikuta. See-eest on otseülekannet võimalik vaadata rohkematel huvilistel, kui mahutaks ükski saal, ning seda näeb peale Eesti ka Lätis ja Leedus.

Multikultuuri vaatemäng

Eff on isemoodi ka etenduste laadilt. Klassikalise moelava stiili asemel on rõivad miksitud muusika, tantsu ja eri dekoratsioonidega. Näiteks eelmisel aastal turnisid modellid kolmekorruselisel laval ning teinekord oli mürtsuva spektaakli keskelt moodi raske üleski leida. Kes aga jahib võimalikult värvikat ja üllatusterohket tervikelamust, siis Eff on just õige koht, kust seda saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles