Andres Kasesalu in memoriam

, Eesti Mälumänguliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kasesalu
Andres Kasesalu Foto: Pm
04.03.1962 – 07.01.2009

Kolmapäeval sängitati Lelle kalmistul mulda ajaloolane, õpetaja, entsüklopedist ja mälumängur Andres Kasesalu, kelle elutee lõppes vaid 46-aastasena.



Kasesalu sündis 4. märtsil 1962 Viljandis. Üles kasvas ta Raplamaal Lelles ja keskkooli lõpetas Raplas 1980. aastal. Seejärel asus ta Tartu Ülikooli ajalugu õppima.



1982. aastal, kui ETV mälumängusarjas «Kes keda» alustati kõrgkoolide võistkondade vahelise võistlusega, algas tal Tartu Ülikooli võistkonnas mälumängurikarjäär. Sellest ajast peale oli ta Eesti mälumängurite absoluutses tipus, saavutades arvukalt auhinnalisi kohti erinevatelt võistlustelt. Eesti meistriks on ta tulnud nii paaris- kui pildimängus.



Mälumängule jäägitult pühendunud visa võitlejana ning sõbraliku ja muheda kaaslasena kujunes Kasesalu aastate jooksul eesti mälumängu sümboliks, autoriteediks, kelleta möödusid viimase 25 aasta jooksul vaid vähesed mälumängud Eestis.



Tema säravad teadmised, kultuuriarmastus, elurõõm, väärikus, positiivsus, sõbralikkus ja huumorimeel aga jäävad alatiseks helge mälestusena saatma kõiki neid, kellel on olnud õnn teda tunda ja temaga koos viibida.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles