Saaremaa metsast tulid välja Teise maailmasõja miinid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal Salme vallas asuva Viieristi küla metsast eile avastanud kuus 120 millimeetrist miini.
Saaremaal Salme vallas asuva Viieristi küla metsast eile avastanud kuus 120 millimeetrist miini. Foto: Lääne-Eesti pommigrupp

Teisipäeva hommikul kell 9 saabus häirekeskusesse kõne inimeselt, kes oli Saaremaal Salme vallas asuva Viieristi küla metsast avastanud miinid.

Lääne päästekeskuse andmetel leidsid kohale sõitnud demineerijad eest ühe maapinnal asunud ja ühe maapinnast välja ulatuva miini. «Kuna tekkis kahtlus, et neid võib seal veel olla, siis hakati sündmuskohta uurima miiniotsijaga,» ütles päästekeskuse pressiesindaja.

Uuringud andsid peagi tulemusi. Kokku avastati metsa alt ja maapõuest kuus 120mm miinipildujamiini ning üks 47mm mürsk, mis ekspertide hinnangul pärinesid Teine maailmasõjast.

Kuna lahingmoon oli kehvas seisus ning seda ei olnud võimalik transportida, hävitasid demineerijad miinid ja mürsu kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles